Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az időjárás és a depresszió!

2010.09.23

Ha már depresszió gyűrt maga alá lelked teljesen borongós . Igen beborult a lélek . Na ,de nem az időjárás okozta lelki válságod! Az igaz ,hogy sokat ront a helyzeten! A természetnek megvan a saját ciklusa ,neked szintén! Szóval el kell tudni viselni a változást . Néha semmi sem jó! Hagyjuk a szervezetünket átállni ! Ne hagyjuk ,hogy az idő határozza meg kedélyünk állapotát! El kell ismernem ,hogy annyira már nem bírjuk az időjárási viszonyokat ,mint nagyszüleink ,akik simán vették az akadályokat ,amelyet talán nem is tekintettek annak!! Nekik volt igazuk és kellő rálátásuk erre !! Mi csak vinnyogni tudunk mindenért ,még az időjárás is gond, és ok az elégedettségünkre!! Helytelen hozzáállásról beszélek. Azzal van a legnagyobb bajunk. A helytelen hozzáállásunk miatt szenvedjük még az időjárást is! De azért persze vannak fronti hatások ,melyek lesújtanak ránk fizikálisan és lelkiekben is! Pl: Szél hat egyes emberek idegzetére, ingerlékenyebbé teszi az embert.Hideg és meleg front ,mely szervezetünket bolygatja jól meg, szerveinkre nyomást gyakorolva . Okunk az van arra ,hogy ráfogjuk az időjárása  kínjainkat,de talán jobb lenne védeni magunkat ,ha szükségét érezzük! Felkészülni az időjárási viszonyokhoz! Kép

Nincs elég napsütés ? Mit tegyünk? Járjunk el fényterápiára vagy élvezhetjük az ősz hangulatát ,a színes faleveleket, az eső illatát vagy a csípős levegő pezsdítő hatását!! Merjünk kimenni a természetbe!! Találjuk meg az ősz szépségét keressük meg azt, amit az ősz nyújt a léleknek!!Ne a sártengert lássuk vagy a borús eget, hanem a villám fényjátékát nézzük. Miért ne?! Egyszerűen csak meg kell látni a természetet , vele lélegezni és máris nem az időjárást vizslatjuk . Fontos mit szeretnél meglátni!! Fontos ,hogyan tekintesz a természet hatalmas, csodás erejére!! Ha nem félsz attól ,hogy lecsap a lelki állapotodra , máris szembe néztél ezzel a félelemmel és felülkerekedtél rajta!!  Persze könnyű ezt mondani !! Nem tudom mi az oka annak ,hogy a depressziótól szenvedő emberek szeretik a sötétséget, mégis a borús ég a legnagyobb gondjuk!! Fura ,  ellentmondásos a dolog ,de tényszerű!!


KépHull a hó ,dideregve tekintesz rá feledve azt, mennyit játszadoztál gyermekként a hóban  és szinte soha sem fáztál!!! De most fagyosabb lettél ,hiszen a lelked is fázósabb ...Az egészet természetellenesnek érzed ,hisz az is !! Ebben a mértékben ahogy te a hidegre gondolsz az már nem természetes ,hanem rémálom!

 

 

 

Olyan a föld, mint egy vén koldus, valóban,
Vállain fejér, de foltos takaró van,
Jéggel van foltozva, itt-ott rongyos is még,
Sok helyen kilátszik mezítelen teste,
Úgy áll a hidegben s didereg... az ínség
Vastagon van bágyadt alakjára festve.
Mit csinálna kinn az ember ilyen tájban?
Mostan ott benn szép az élet a szobában.

Petőfi Sándor:Téli esték (részlet)

Itt az ideje a nagy beszélgetéseknek , a  meséléseknek és az emlékek felidézésének ,mely színessé varázsolja szívünket, ellensúlyozva a tél komor hangulatát!

 

imageszebuloin.jpeg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 49219
Hónap: 1272
Nap: 44