Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aki szabad, annak mindent szabad

2010.04.30

Hogy mi is a lélek?  Bölcs emberek próbálták kutatni titkát, fogalmak közé szorítani.Na,de aki Szabad, annak mindent szabad...Lelket,szellemet nem" szoríthatják " holmi értelmesen átgondolt szavak közé, mondván,-Itt maradsz! Létezünk testi és szellemi mivoltunkban ,csak a testet tudjuk behatárolni ,de érezzük a lelkünk áradását ....

Na jó és mi van az idő múlásával? A lélek a testünkkel együtt öregszik? Semmiféleképp!!!! Az idő ,hogy fogná meg? Ha nincs semmi korlát ,az idő sem lehet akadály a szabad léleknek!

"Ha a lélek működését nem határozzák meg szabályok, akkor a lélek csak véletlenszerűen működhet.  Másrészt viszont ,ha a lélek működése szabályszerű ,nem lehet szabad akaratod. Programozva vagy! Nincs köztes megoldás: az életed vagy véletlenszerű, vagy előre meghatározott! "Scott Adams

Hiszem ,hogy áldott szabad akarattal  rendelkezem! S te szintén tudod szabad vagy, csak válladon cipelsz valamit, amitől már ideje lenne megszabadulnod!

Ha a lélek kiismerhetetlen , akkor miért beszélünk lelkiismeretről? Különös, de úgy véljük ismerjük! De az is lehet,hogy csak kreáltunk egy képet!  Fantázia lenne a róla alkotott kép? Aligha! Ismerjük a saját lelkiismeretünket, kellő önismerettel ,mert lelkiismeretünket magunk alakítjuk ki, értékrenddel és erkölcsi tudatossággal! Tanult viselkedéseinket felügyeljük, és kordában tartjuk önmagunk a lelkiismeret segítségével.

Szabadság : Általában az idegen erőtől való függetlenséget értjük alatta. Az emberi szabadságon azt értem ,hogy felelősen tudunk dönteni az élet kérdéseiben , nem állunk " kényszer" alatt ,mert van egy objektív erkölcsi norma melyhez magunkat mérhetjük. A szabadság nem lehet szabadosság , nem korlátozatlan ,hisz ezzel más emberek szabadságát korlátoznánk.

 

Közmondások

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Szeptember >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 48919
Hónap: 1202
Nap: 34