Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Félelmeink lombkoronája

2010.05.01

Életünk túlnyomó részében a döntéseinket Félelmeink irányítják! Hatalmas erővel bír felettünk a félelem, befolyásolva életünk menetét, épp ezért minden helyzetben felül kell vizsgálni annak valóság tartalmát!!!! Azok a félelmek ,mely bennünk felmerülnek  óvatosság, megfontoltság felé terelnek ,avagy épp ellenkezőleg?!Ha az erdő fényeit nézzük akkor látjuk , egyes részekre vonzza tekintetünk, kiemelt részekre figyelünk, bár tudjuk ,csak szórt fény szivárog be a lombkorona alá! Van ott még nézni való bőven!! A félelem, lombkorona felettünk! Egyáltalán nem biztos , hogy ami árnyékban van ,attól félnünk kell!!!

Legyünk bátrak, ne féljünk az érzelmeink kimutatásától!A szeretetünk áradjon szabadon, ne árnyékolja le a félelem!!! Ne tartson rettegésben a visszautasítás,az hogy elfogadnak-e bennünket! Legyünk mindig készek és bátrak ,ha a lélek árad!!!!

 • Kép A félelemmel kapcsolatban kialakult az emberben ,egyfajta ELLENÁLLÁS , mert negatívnak tartja! Úgy gondoljuk ,hogy a félelem csak hiábavaló ,nem kívánatos ,nyomasztó valami bennünk ,melyet úgy ahogy van csirájában ki kell irtani!!! Úgy véljük ez egy előre kivetített kép ,mely befolyásolja a jövőnket, úgy hogy be is következik az, amitől úgy rettegünk! Gondolatainkkal vonzzuk a bajt!!
 • De vannak olyanok, akik csak félelmet látnak és RETTEGVE tekintenek az életre! Félelmeik alól nem néznek ki, rabok a maguk által  gyártott félelem árnyékában!! Maga a félem félelmük!!!!
 • FÉLELEM : A szellem üzenete ,mely felismeri az esetleges veszélyt! Igen ,én erről meg vagyok győződve! Mindenképp arra kell törekedni ,hogy a belőlünk áradó félelmeink valós tartalmát megértsük ,ehhez szükséges az, hogy különbséget tegyünk valós és a  magunk gyártotta    félelem közt! PL: A gyerekek félnek a sötétben : A legelső felhívás a lélektől számunkra!!!Van valós tartalma !Szellemi háttérre irányul arra ,hogy van jó és rossz...., történhet velünk rossz dolog is,egyszóval óvatosságra int ,de nem rettegésbe taszít!! A valós félelem üzenete mindig , figyelemfelhívó  jellegű, és odafigyeléssel a veszélyt el lehet kerülni..Ha megértettük az üzenetét ,akkor már legyőztük az adott veszélyt, félelem érzetünk elmúlik! ...- De a gyerekek gyártanak hozzá még ... sok-sok félelmi elemet, beleképzelve olyan dolgokat ,melyek már nem valósak, Ilyenkor már a gyártott félelemi elemek, tartja őket rettegésben!!!
 • A haláltól való félelem!:-Alap félelmünk, bennünk van ,hiszen mi az életre születtünk nem a halálra!! De ezt jól ismerjük ,értjük üzenetét ..félelem érzetünk eziránt VALÓS! Mivel ,a legtöbb ember képes ezt a félelmét felvállalni , így a félelem érzete eziránt elmúlt...! Itt csak az életet látjuk, hisz arra születtünk és óvjuk azt , hogy sokáig éljünk! A halállal itt nem is foglalkozunk...értelmetlen lenne../.HELYES NE A HALÁLT NÉZD !!! ÉLJ!!  /  De viszont ha ezzel kapcsolatosan, rengeteg félelmi elemeket gyártunk hozzá, neveltetés, vallás ,személyiséged képet alkot a halálról stb...akkor már a gyártott félelmek  uralnak le, tartanak rettegésben! - itt már "halálfélem" alakul ki! Teljesen más! De érezhetünk halálfélelmet bármikor,amikor a lélek olyan erővel adja át nekünk a félelem érzetét, hogy úgy érzed ..Kész ,vége életednek!! Ilyenkor mi lehet az üzenet? A szellemi háttért kell ilyenkor figyelni! Mi az ,mi ekkora veszélyt jelenthet számunkra? Az ilyen erős félelem érzetet ,nagyon nehéz átvizsgálni !Talán itt az idő is számít..., gyors cselekvésre hív minket a lélek!!! Ilyenkor tegyük azt ami a legegyszerűbb dolog ,halljuk meg a lélek kéréseit !!! Tegyük meg azt!
 • Gyártott félelmeink , melyből szinte kifogyhatatlanok vagyunk, ezek azok a félelmek ,melyek képesek leigázni egész életünket! Ezekre a félelmekre nagyon oda kell figyelni, hiszen ezek azok, melyek bénítani képesek! Nem azt mondom, hogy  tövestől ki kell irtani , mert hiszem ,hogy van üzenete! Itt elemekre kell szedni, teljes nagyításban..! 
 • Aranyos Ervin:Csodás napot!Kép

  Csodás napot!

  Ha megkapod,

  tovább adod?

  Vagy őrződ?

  És félted?

  Mintha életed

  múlna rajta

  Vajon te milyen fajta

  emberré lettél?

  Vajon,ha ettél,

  Oda engedsz másokat is a tálhoz?

  Vagy szíved másokat utánoz:

  ki önzőn,nem törődve mással,

  elesett szíveket felnyársal.

  Mond csak, mosoly dereng-e arcodon?

  Szoktál-e derülni ész vesztett harcodon,

  mely számodra is bizonyítja,

  hogy benned van rejtve az élet "nyitja".Kép

  Kész vagy-e a változásra,

  hogy rácsodálkozz egy új világra,

  mely számodra láthatatlan

  mód virágzott,

  meglátsz-e olyat,ami hiányzott

  mit még sose látott

  más,-gyarló ember,

  ki hinni sem mer,-

  és szembe mersz nézni a félelemmel?

Milyen gyártott félelmed van? Ismered üzenetét vagy csak kutatod épp?

Egy gyártott félelmem : Egyszer gyerekkoromban lehettem, olyan 5 év körül , volt egy álmom ,ami nagy hatással volt rám. Úgy hívom az ilyen álmaimat SZÍNES álmok, mert valóságosnak tűnnek, a színek az illatok és minden létező tényező ,nagyon eleven és olyan mintha tényleg átélt lenne benne minden mozzanat! Olyan mint egy emlékkép, amikor felébredsz  emlékszel minden cselekvésre ,illatra, apró részletekre! Egy ,ilyen álom idézett elő bennem gyártott félelmet. Azt álmodtam(még most is tisztán látom ,érzem) hogy készülök haza a munkahelyemről, egy bárban táncoltam.., kilépek az ajtón és megcsap a hideg éjszakai levegő illata , friss eső utáni kellemes , bele lehetne harapni! Magamra nézek és látom fehér, szűk ruha van rajtam combom alig fedi , látom sötétbarna bőröm (afrikai) ezüst színű magassarkú cipő van rajtam. ..ekkor átfut az agyamon .-Hol vagyok? Ki vagyok? Hisz még kislány vagyok...-De sokat nem törődöm vele.Látok egy  lépcsőt elindulok felé, szűk sikátorba visz fel , a lépcső végén lámpa  van, mely fénye kicsit megvilágítja a lépcsőt  .Bátran lépegetek felfelé, majd lépteket  hallok magam mögött, lelassítok, de valami nem stimmel ! Érzem ,ahogy gyorsabban ver a szívem,már szinte szaladok felfelé , kijutni a lámpafényre ,ez a célom! Megragad egy kéz ,a torkom fogja, erősen szorítja, nem kapok levegőt! Le akarom tépni a kezét a torkomról,de túl erős és én  már gyenge vagyok...Nézem a lépcső végét és tudom ,soha nem jutok fel......! Itt felébredtem és kezem a nyakam védte! Kialakult, nem csak a  fulladás félelme ,hanem a nyakam féltése is!! Sőt ,inkább csak a nyakam féltettem. Félelmem hatására ,szinte mindig sálat hordok, ha erővel tőr rám bármiféle félelem, a nyakam védem!! Viszont felvállalom ezt a félelmem, időközben rájöttem üzenete értelmére is. Voltak problémák a manduláimmal,de mivel állandóan védem a nyakam , ezek elmúltak. Valamint észrevettem, hogy a nyakamon érzem a szellemvilág jelenlétét, ezt megtanultam kezelni és tudatosan adom át magam a hatásoknak. Hétköznapi életemben pedig előnyömre fordítom, ugyanis, ha sállal fedem nyakam magabiztos és céltudatos fellépést kölcsönöz, sokkal határozottabbá tesz!

 Kérlek te is légy nyitott a félelmeid felé, akard megérteni üzenetét, legyen számodra hasznos tanács és ne taszítson rettegésbe!

                               Egy kis történetem

A párom mesélte, hogy azt álmodta dolgozik és épp tetőszerkezeteit szögeli össze,amikor érezte ,hogy valami erővel visszatartja kezét, és nem tudja helyére nyomni a deszkát. -Erre felébredt és a keze a nyakamon volt ,azt nyomta le teljes erejével. Látta ,mélyen alszom ,de a kezemmel fogom a kezét, és visszatartom a nyomást. Már ébren, kicsit rányomott! ( hogy milyen megfontolással ,nem tudhatom )És érezte ,hogy könnyedén visszatartom a erejét és közben ,meg sem rebbenek, és fel sem ébredek. Fura és érdekes . ... csak úgy eszembe jutott ,de nem tudom mire vélni a dolgot.

 

                               

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< November >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 69275
Hónap: 904
Nap: 33