Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Depresszió

2010.05.04

DKép Amikor valaki azt mondja :-NEM KELL AZ ÉLET!!- akkor vajon az életre gondol vagy a világra? Van-e különbség a kettő között?!Ha az egyiket eldobja akkor másikat is elveti? Hogy is van ez?

 • Dehogy fogok bölcseleteket rád zúdítani, hogy még az is rád telepedjen! Neked nem a szavak áradata kell vég nélkül!- El sem olvasnád! És milyen igazad is van, ha így gondolod! Szelektálás.. Az kell ilyenkor!  Magadba kell tekinteni és ledobni mindazt mi visszahúz, amitől fuldokolsz....!Persze,ha az úgy menne mi?- Tudom, ez nem így megy..,de egy próbát megért!!
 • Akkor, hogyan tovább?   // Tespedés ...alvás egy kis önsajnálós sírás-rívás?hmm vagy.. Esetleg, meginnál egy vödör kávét? Csakis azért.. mert ,utána jobb az éjszakázás .Nem? ...végül is...dühönghetsz, hogy nem tudsz aludni!!!! És másnap gyűlölhetsz mindent ,ami elindítja eleve fáradtan ébredő napod! Lesz okod befordulni, utálatosságod is erre foghatod!!!! jeeee , de jó is ez!!!- gondolod?!!//  Ízelítő...ha magadra ismersz...nem véletlen! De ez csak részlet...
 • Kép Fura gyógyítási mód:  Az amúgy is fáradságról panaszkodó "beteget" teletömik nyugtatóval!...alszik ..csak alszik..és teste legyengül..! Miért altatják a lelki fájdalmaikkal küzdő embereket? Szoktuk mondogatni ,ha valami olyan problémával találkozunk,mely átgondolást, megfontolást igényel, hogy :-Erre alszom egyet!- Mert,hogy ismeretes számunkra az álombeli üzenet, másrészt meg kipihenve élesebben látunk, jobban tudunk figyelni az adott dolgokra. Van értelme, de egész életen át csaknem alhatunk, megoldásra várva....!! Valamikor ,csak kell gondolkodnunk ,főleg élnünk! Mivel az orvostudomány jól felismerte azt,hogy ilyen állapotban nem vagyunk hajlandóak gondolkodni, így próbálja áthidalni ezt az időt. Mindent megpróbálnak , annak érdekében ,hogy kigyere ebből az állapotból, de ehhez ,a TE akaratod kell! Rajtad áll vagy bukik!
 • Kép Minden betegség az élet ellen irányul. Gondoljunk bele ,ha betegek vagyunk, akkor mihamarabb szeretnénk meggyógyulni, még a legmakacsabb kórral is szembeszállunk! A depressziónál ez máshogy van, ott szinte akarjuk a kemény halálos kimenetelű betegséget, mintha az nem lenne elég ,hogy nem kívánunk tovább élni! Büntetni akarjuk magunkat, vagy kifogás, esetleg a világ számára egy megérthető indok , hogy miért is nem kívánunk élni, hogy miért is fáj nekünk az élet?De,ha te nem érdeklődsz a világ dolgai iránt, miért akarsz magyarázattal  megfelelni a világ felé?Vajon szánalomra hajtasz, vagy feloldozást nyerni? Mert tény , hogy szégyenled magad és nem is kicsit! Igen a lelkiismereted bűntudatra ébreszt, átlátod cselekedeteidet s annak súlyát érzed válladon. Ilyenkor a lelkiismereted ,mint bíró elítél sőt látod ,hogy ezt már kívülről is jól látható megbélyegez és szégyenpír égeti arcod! Értsd meg mindez azt bizonyítja , hogy ÉLNI akarsz! Mert ,ha nem így lenne miért büntetnéd magad?.. miért szégyenkeznél?.. , miért várnád a feloldozást a szabadulást? Látod életed a tét pontosabban " egy élvezhető ,élhető élet "számodra a tét! Tudom most is élsz fizikai valódban,de ez csak vegetálás és te ezt jól tudod ....Épp ezért nem is nevezed életnek! Rádöbbensz ,ha magadba nézel,hogy az hogy nem akarsz élni nem azt jelenti ,hogy meg akarsz halni, sőt ellenkezőleg nagyon is vágyakozol a nagybetűs ÉLETRE!  Kérlek AKARJ élni..élvezd az élet minden apró csodáját !! Tűzz ki új célokat és menj tovább!!!!
 • Észrevettem a lelki fájdalom súlya alatt , megerősödik a szeretet vágyad az, hogy TE szeress és  TÉGED szeressenek!! Nagyon kiéleződik ilyenkor az érzelem minden ága ,mely a végletekig szélesedik , nagyobb hatást gyakorol rád és nehéz ezt az emelkedett érzelmi dózist kezelni és elviselni.Fura ,mert kifele szinte lezárod magad, miközben beléd az út nyitott . Kifejezetten védtelennek és gyengének érzed magad, ami érthető, mert így ,az is vagy! Ne zárd le magad ! Áradj ki ,engedd ki azt, ami benned felgyülemlett ! Lassan és felügyelve nyiss , ne indulatod szaggassa fel ezt a zárt kaput ,hanem TE tudatosan tedd meg!!  Gondolok itt a vulkán kitörésekre, a nagy áradásokra... a tornádóról nem is beszélve! Csak óvatosan, mert akár a pozitív érzelem is áradhat hatalmas erővel, ami okozhat némi gondot ...!A lényeg ,a nyitást rögtön ne a megbánás kövesse, mert akkor már zárod is be a kaput, hisz kudarcnak érzed a megnyílást!
 • A depresszió bár kíméletlen méreg, mégis van benne valami olyan látás, ami nyugalmi állapotban nem tapasztalható. Ha már egyszer belekerülünk ,akkor törekedni kell arra, hogy tapasztalattal némi szellemi fejlettséggel kerüljünk ki onnan.Mindenkinél máshogy jön ez elő, de biztos vagyok benne ,hogy utána erősebb leszel mint ,valaha is voltál előtte!! S talán érettebb is!! Olykor úgy érzem , hogy ebben az állapotban erős bizonyságra eszmélünk,melynek megértésére még nem állunk készen és mindenáron arra törekszünk, hogy azt elfelejtsük!...Érdekes..
 • A Magyar Nemzet népbetegsége a depresszió. Mi lesz,ha egyszer levetjük ezt az átkot? HMMM? Vajon képesek leszünk-e rá? És megerősödve éretten és bölcsebben, vajon mi lesz a határ a Magyar nemzetnek? stb...Bár a depi alapja a cél tagadása, de mivel nincs céltalanság , mi a Magyar Nemzet valós célja!? Ideje lenne már azt közösen ,együtt  meglátni! Ha már kollektívan éljük meg a depressziót,akkor egységben erősödjünk ,fejlődjünk!! Első lépésként akarjunk élni itt és most!
 • Magyarok ! Férfiak és asszonyok !Hallgassátok ....Érzed ugye?! Nem erre gondoltam..., de beugrott Szeretem István a király  című rockoperát ......Sőt még magyarnak lenni is szeretek, csak az a depi ne lenne!!!!!
 • Kép Észrevettem ,hogy a depresszió(mint érzés, hangulat) időszakos ciklusokban erősödik és gyengül. Hullámzó lelkiállapotok nagyon szélsőségesen jelentkeznek. Egyik pillanatban ölnél a másikban gyógyítanál, mindig csak végletekben, hatalmas odaadással és szinte természetfeletti erővel teszed! Kettősség jellemez ,mintha kitárulna két út élesen ellentétes és te ott állsz ,de döntésre képtelen vagy!! Egyik út sem kell,mert  semmi sem motivál arra,hogy lépj!
 • Heim Pál Toxikológiai osztályon láttam két gyermeket, az egyik 9 éves volt a másik 12 éves. Gyógyszert vettek be azzal a szándékkal, hogy meghaljanak. Apa fiú párbeszéd fültanúja lettem ,ahol a kisfiú kezdeményezett volna beszélgetést, de nem sok sikerrel! Apa passzív maradt, maga elé bámult és képtelen volt a fiára nézni és válaszolni .De tekintete beszédesebb volt ezer szónál ,szemében értetlen gyászi könnycsepp ,arcán fájdalom mély barázdái.....A kisfiún pedig a megbánás látszódott , törekedett arra ,hogy bocsánatot kérjen, de nem tudta hogyan tegye azt. Így hát érdeklődött az apa munkája iránt....Ebből csak azt szerettem volna kihozni,hogy  kortól és nemtől független a depresszió, valamint azt ,hogy soha sem egyedül érzed a  lelked fájdalmát!! Mindig ott áll valaki, aki jobban szeret ,mint te saját magad! Az ,hogy gyermekek is küzdenek depresszióval....huuu ! Erre nincs szó...
 • Sokszor hallom :- Ma olyan depressziós vagyok!  Ne szóljatok ma hozzám! :- általában munkába érkezéskor szállóigeként hangzik el! Jelentése : Idegbeteg vagyok és nem akarok  uralkodni magamon , alkalmazkodjatok hozzám! -Fenyítés vagy tényközlés?!  Állapot infó a környezetnek,de soha sem depresszióban szenvedő mondja...ő csak szenvedi de nem reklámozza!

 

 
 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statisztika

Online: 1
Összes: 74000
Hónap: 240
Nap: 20