Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Áldozat vagy?- kérdem alig hallhatóan...

2010.04.30

Kép A  válasz ott van a lelked  mélyén! Hívd elő ,kutasd át !Ereszd ki a szunnyadó vulkánt , hagy építsen újjá! Mert az igazság , ha fájdalmas is építő erővel bír!

Ha te áldozatnak hiszed magad, akkor gondolom tisztában vagy a problémáddal, látod tisztán! Elgondolkodtál már azon ,mit jelent az ,hogy áldozat? Lehetünk-e áldozatok? Használunk olyan kifejezéseket ,mint az ,hogy..a cselekményeknek áldozatául esett ..vagy, hogy feláldozták őt eszmék nevében...gyilkosság, baleset áldozata lett!!!! Stb ...Lehetünk áldozatok , ami a testünket illeti...De a lelkünk, hogy lenne az? Örüljünk neki , hogy csak részben lehetünk áldozatok és adjunk teret annak ,ami nem ejthető rabul nem áldozható fel!

Mennyivel kellemesebben hat ránk az a kifejezés, hogy áldozatot hozunk, mint az,hogy áldozattá leszünk. Az első önkéntes, tudatos adás magunkból, a második erőszakos elvétel belőlünk! Gondold át !A te életedben , hogy van ez? Áldozatot hoztál ,vagy áldozattá lettél?

Most ezt levetítettem magamra ...Hogy is volt ez? Úgy látom  most visszatekintve,hogy elegem lett abból ,hogy adok magamból ,áldozatokat hozok a családomért(mely igen nagy) Istenért! Belázadtam,és nem hoztam önként áldozatot, ekkor éreztem azt ,hogy bár semmi kedvem áldozatokat hozni senki és semmi(hit) kedvéért, valahogy mégis áldozata lettem mindennek, még a természet elemi erejének is! Fura , de tényleg akkor váltam áldozattá ,amikor nem hoztam áldozatot. Van valami erős szellemi hátterű hatás az áldozat hozatalban, mely védelmet nyújt az áldozattá válás ellen! Merenghetnék rajta.....

Te vagy a fontos! Kérlek vizsgáld meg magadban , hogyan lettél áldozat? Természetesen,ha úgy érzed, hogy az vagy...

S talán itt jön be a képbe a felelősség. Életed irányítása a kezedben van, ezáltal életed felelőse lettél! Felelősnek lenni annyi, mint felvállalni értékrendünket (eszmék, szeretteink stb)  és értékeink felett kötelezettséget vállalni! Legnagyobb érték az ÉLET! Miért ne vállalnánk teljes felelősséget érte?!                                  

  • Egy történet az értékrendről.. 
Míg egy férfi az új autóját fényezte , a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.Haragjában ,a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a francia kulccsal üti. A kórházban a gyermek elveszítette az összes  ujját , a törés miatt. Mikor a gyermek megkérdezte az apját, szemében fájó tekintettel:"Apa ,mikor fognak visszanőni az ujjaim?", Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.Visszament az autójához és többször belerúgott.Saját cselekedetén feldúlva leült az autója elé és a karcolásokat nézte. A  gyermek azt írta:" Szeretlek apa"!
A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma ,a mai világban az,hogy AZ EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA ÉS A TÁRGYAK SZERETVE! Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot:
A tárgyak azért vannak, hogy használjuk őket, az emberek pedig ,hogy szeressük őket!!!
 légy ura érzelmeidnek:- vigyázz gondolataidra ,szavak lesznek belőlük,:- Vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük:- Vigyázz a cselekedeteidre,megszokások lesznek belőlük:-Vigyázz a megszokásaidra ,szenvedély lesz belőlük:-vigyázz a szenvedélyeidre rabsággá és végzeteddé válhat!Kép

Könyvek

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cephalexin Dosage In Children StevDern

(StevAdheta, 2019.09.17 17:46)

Cialis Culturismo <a href=http://cpsmeds.com>online cialis</a> Nolvadex Prix Maroc Zithromax Erythromycin

 

 

Profilkép


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< November >>
<< 2020 >>
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


Statisztika

Online: 1
Összes: 50897
Hónap: 1929
Nap: 103